G-Svets

Olika typer av svetsning

MIG-svetsning
MIG-svetsning är en av de lättare typerna av svetsning för nybörjare att lära sig. MIG-svetsning är egentligen två olika typer av svetsning. Den första använder blank tråd och den andra flusskärnan.

Sticksvetsning
Sticksvetsning, även känd som bågsvetsning, gör det på gammaldags sätt. Sticksvetsning är lite svårare att bemästra än MIG-svetsning, men du kan köpa en sticksvetsutrustning för väldigt lite om du vill ha en go hemma. Sticksvetsning använder en stavelektrodsvetsstav.

TIG-svetsning
TIG-svetsning är extremt mångsidig, men det är också en av de svårare svetsteknikerna att lära sig

Plasmabågsvetsning
Plasmabågsvetsning är en precisionsteknik och används ofta i flygtillämpningar där metalltjockleken är 0,015 tum. Ett exempel på en sådan tillämpning skulle vara på ett motorblad eller en lufttätning. Plasmabågsvetsning är mycket lik TIG-svetsning i teknik, men elektroden är försänkt och de joniserande gaserna inuti bågen används för att skapa värme.

Elektronstråle och lasersvetsning
Elektronstråle- och lasersvetsning är extremt exakta svetstekniker med hög energi. Elektronstrålar och lasrar kan fokuseras och riktas med den exceptionella noggrannhet som krävs för att svetsa den minsta implanterbara medicinska utrustningen, och ändå leverera de enorma mängder kraft som krävs för att svetsa stora rymdskeppsdelar. Elektronstråle- och lasersvetsning är mångsidiga, kraftfulla, automatiska processer. Båda kan skapa vackra svetsar ur ett metallurgiskt och ett estetiskt perspektiv. Båda kan vara kostnadseffektiva.

Gassvetsning
Gassvetsning används sällan längre och har till stor del ersatts av TIG-svetsning. Gassvetssatser kräver syre och acetylen och är mycket bärbara. De används fortfarande ibland för att svetsa ihop bitar av bilavgaser igen.

Subscribe to our newsletter

Sign up for our newsletter and stay updated on our latest news and exclusive offers.

G-Svets AB offers qualified welding and associated contracts. We have certified welders according to SS-EN 287-1. We have expertise in most welding methods such as TIG 141, MMA 111 and MAG / MIG135 / 136. In steel, low alloy, high alloy, stainless steel and aluminum.

Contact details

Reviews

Leif Grönstedt
Leif Grönstedt
28/12/2021
Jobbar med G-svets AB på värme & kyla, bra jobbat !
Jasmina Knezevic
Jasmina Knezevic
18/12/2021
Perfekt!!!
Muhamed Jahic
Muhamed Jahic
22/11/2021
Service inriktad företag, som gör det jobb som krävs.
Nikola Drincic
Nikola Drincic
22/11/2021
Goran och hans företag gör vad han lovar. Professionell bemötande hela vägen och allt jobb utförd inom avtalade tidsramen. Bara att rekommendera.

G-Svets anställer

Fyll i formuläret nedan om du är intresserad av att arbeta hos oss:

G-Svets is hiring

Fill out the form below if you are interested in working with us: