G-Svets

TIG Svetsning

TIG-svetsning (volfram-inert gas) eller GTAV-svetsning (gas-volfram elektrisk bågsvetsning) enligt AVS nomenklatur, är en svetsteknik som innebär användning av lösliga volframelektroder, skyddade av inert gas, med eller utan metallinsatser.

Detta är en av de mest populära metoderna, eftersom det garanterar en mycket hög kvalitet på lederna, men kräver användning av högt specialiserade experter.

TIG-svetsutrustning inkluderar:

• svetsmaskin eller kraftgenerator
• brännare bestående av volframelektrod och hållare, skyddsgasmunstycke, isolerande mantel, strömförsörjning
• skyddsgasflaska

Svetsprocessen går ut på att föra elektroden runt vilken skyddsgasen strömmar in i smältbassängen tack vare brännaren.

Operatören, som rör sig fritt och håller lämpligt avstånd, kan svetsa materialet: ”fläta” är ett klassiskt resultat av denna teknik, som, med tanke på kvaliteten och det estetiska värdet, ofta används när svetsen förblir synlig.

Blåslampa

Inga speciella maskiner krävs för TIG-svetsning: du kan helt enkelt använda en DC-generator för att svetsa vissa material.

Detta gäller dock inte alla metaller: för att arbeta på aluminium, magnesium och brons behöver du en professionell svetsmaskin där du kan välja mellan lik- eller växelström.

För- och nackdelar med TIG-svetsning

Fördelarna med detta driftsätt är utan tvekan stor tätning av svetsfogar och estetiskt resultat, samt utmärkt penetration. Å andra sidan är det inte utan sina nackdelar: det är en långsam process och riskerar porositet, liksom stora bearbetningssvårigheter som kräver användning av högt kvalificerad personal.

Prenumerera på nyhetsbrev

Registrera dig på vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad om våra senaste nyheter och exklusiva erbjudanden.

G-Svets AB erbjuder kvalificerad svetsning och tillhörande entreprenader. Vi har certifierade svetsare enligt SS-EN 287-1. Vi har kompetens inom de flesta svetsmetoder så som TIG 141, MMA 111 och MAG/MIG135/136. I stål, låglegerat, höglegerat, rostfritt och aluminium.

Kontaktinfo

Recensioner

Leif Grönstedt
Leif Grönstedt
28/12/2021
Jobbar med G-svets AB på värme & kyla, bra jobbat !
Jasmina Knezevic
Jasmina Knezevic
18/12/2021
Perfekt!!!
Muhamed Jahic
Muhamed Jahic
22/11/2021
Service inriktad företag, som gör det jobb som krävs.
Nikola Drincic
Nikola Drincic
22/11/2021
Goran och hans företag gör vad han lovar. Professionell bemötande hela vägen och allt jobb utförd inom avtalade tidsramen. Bara att rekommendera.

G-Svets anställer

Fyll i formuläret nedan om du är intresserad av att arbeta hos oss:

G-Svets is hiring

Fill out the form below if you are interested in working with us: